Zorgverleners | WIJ Eindhoven
WIJ Eindhoven:

een nieuwe manier van omgaan met elkaar!

WIJeindhoven is het nieuwe sociaal beleid in onze stad.
Het zorgt ervoor dat mensen de controle houden op hun eigen leven. Ook als zij (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben. 

WIJteams

Die ondersteuning wordt geboden door zogenaamde WIJteams. Deze teams bestaan uit professionele ondersteuners of te wel generalisten. Een generalist werkt in de wijken en treedt op als vaste contactpersoon van een bewoner of gezin die/dat ondersteuning nodig heeft. Samen met die bewoner of dat gezin bepalen ze eerst wat iemand zelf kan doen om zijn situatie te verbeteren (eigen kracht). En of en hoe familie, vrienden of buren daarbij kunnen helpen (samenkracht). Wanneer dan toch ondersteuning nodig is,  zal de generalist deze ondersteuning zoveel mogelijk zelf bieden. Dat kan bijvoorbeeld op het gebied van werk, wonen, zorg, samenleven in buurten en wijken, ontmoeting en ontspanning zijn.

Voordelen

Deze manier van werken en denken heeft grote voordelen: bewezen is namelijk dat als mensen vanuit hun eigen kunnen en met hulp vanuit hun sociale netwerk zoeken naar oplossingen, deze oplossingen duurzamer zijn.

Daarnaast krijgen bewoners snel en dicht bij huis de ondersteuning die zij nodig hebben. Vaak zonder dat ze te maken krijgen met verschillende hulpverleners. En tenslotte worden sociale netwerken in buurten door deze andere manier van omgaan met elkaar hechter.

Meer informatie?

Kijk dan eens op www.wijeindhoven.nl

Nieuws en mededelingen
ECHT Expertise Centrum Hypnotherapie
Geplaatst: 29 september 2017
Vanaf woensdag 5 oktober is ECHT Expertise Centrum Hypnotherapie gevestigd in Gezondheidscentrum Hartje Midden te Strijp.

Lees meer
Prikpost Gestel Midden vanaf 07.30u geopend op donderdagen
Prikpost Gestel Midden vanaf 07.30u geopend op donderdagen
Geplaatst: 4 september 2017
Vanaf komende donderdag 4 september 2017 is de medewerker van de prikpost (bloedafnamedienst DiAnna) in Gezondheidscentrum Gestel Midden vanaf 07.30 uur aanwezig.

Lees meer
WIJ DOEN MEE AAN DE NATIONALE DIABETES CHALLENGE!
WIJ DOEN MEE AAN DE NATIONALE DIABETES CHALLENGE!
Geplaatst: 16 februari 2017
Wat is de NCD? De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). Met de NDC wil de BvdGF een structurele bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met diabetes in Nederland. Met ondersteuning van de BvdGF organiseert de lokale zorgprofessionals uit de eerste- en tweedelijns diabeteszorg (zoals huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, diëtisten, diabetes- en wijkverpleegkundigen) een lokale wandel challenge om de gezondheid van haar patiënten te verbeteren. In 16 tot 20 weken wordt er wekelijks één keer gezamenlijk gewandeld. In kleine stappen trainen deelnemers en zorgprofessionals samen tot de Nationale Diabetes Challenge Week van 27 t/m 30 september 2017. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en trainingsopbouw is de doelstelling om vier dagen achtereen te wandelen. Drie dagen in de lokale omgeving en de laatste dag (30 september) op een centrale lokale in Nederland waar alle deelnemende challenges gezamenlijk de laatste kilometers afleggen. De doelstelling van de BvdGF in 2017 is om op 200 locaties een lokale diabetes challenge te starten en daarbij minimaal 5.000 mensen met diabetes in beweging te brengen.

Lees meer