Zorgverleners | WIJ Eindhoven
WIJ Eindhoven:

een nieuwe manier van omgaan met elkaar!

WIJeindhoven is het nieuwe sociaal beleid in onze stad.
Het zorgt ervoor dat mensen de controle houden op hun eigen leven. Ook als zij (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben. 

WIJteams

Die ondersteuning wordt geboden door zogenaamde WIJteams. Deze teams bestaan uit professionele ondersteuners of te wel generalisten. Een generalist werkt in de wijken en treedt op als vaste contactpersoon van een bewoner of gezin die/dat ondersteuning nodig heeft. Samen met die bewoner of dat gezin bepalen ze eerst wat iemand zelf kan doen om zijn situatie te verbeteren (eigen kracht). En of en hoe familie, vrienden of buren daarbij kunnen helpen (samenkracht). Wanneer dan toch ondersteuning nodig is,  zal de generalist deze ondersteuning zoveel mogelijk zelf bieden. Dat kan bijvoorbeeld op het gebied van werk, wonen, zorg, samenleven in buurten en wijken, ontmoeting en ontspanning zijn.

Voordelen

Deze manier van werken en denken heeft grote voordelen: bewezen is namelijk dat als mensen vanuit hun eigen kunnen en met hulp vanuit hun sociale netwerk zoeken naar oplossingen, deze oplossingen duurzamer zijn.

Daarnaast krijgen bewoners snel en dicht bij huis de ondersteuning die zij nodig hebben. Vaak zonder dat ze te maken krijgen met verschillende hulpverleners. En tenslotte worden sociale netwerken in buurten door deze andere manier van omgaan met elkaar hechter.

Meer informatie?

Kijk dan eens op www.wijeindhoven.nl

Nieuws en mededelingen
Gezondheidscentrum Zuiderpark is geopend!
Gezondheidscentrum Zuiderpark is geopend!
Geplaatst: 18 mei 2017
Per 8 mei 2017 zijn wij gevestigd in de nieuwe woontorens van Archipel. Openingstijden Op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur zijn wij altijd geopend. U kunt ons telefonisch bereiken via: (040) 251 99 50.

Lees meer
Prikpost op donderdagen eerder open!
Prikpost op donderdagen eerder open!
Geplaatst: 18 mei 2017
Vanaf 1 september 2017 is de medewerker van de prikpost (bloedafnamedienst DiAnna) op Gezondheidscentrum Gestel Midden vanaf 07.30 uur aanwezig.

Lees meer
Versterking huisartsenteam
Geplaatst: 28 maart 2017
Per 20 maart jongstleden wordt ons team versterkt door dr. R. Diaz. Mevrouw Diaz werkt op maandagen en donderdagen.

Lees meer