Zorgverleners | Psycholoog neuropsychologie HE


Praktijk Velder drs. Akkie Zaal


Praktijk Velder is een zelfstandige praktijk gericht op diagnostiek en behandeling in de eerstelijnsbasis geestelijke gezondheidszorg.

Akkie Zaal is gezondheidszorgpsycholoog met specialisatie neuropsychologie en ze is EMDR-therapeut. Ze werkt sinds 1990 als psycholoog in de eerste lijn. Haar aanbod bestaat uit diagnostiek en behandeling van diverse psychologische problemen zoals depressie, angst, posttraumatische stressproblemen, slaapproblemen en cognitieve klachten (bijv. concentratieproblemen).

De specialisatie neuropsychologie betekent kennis over en ervaring met ziekten en aandoeningen van de hersenen, de gevolgen ervan en de betekenis ervan voor de persoon die ermee te maken krijgt. EMDR is een traumatherapie die bij veel menselijke problematieken, grote en ook kleine trauma’s, bewerkstelligt dat akelige herinneringen in het verleden kunnen rusten (zie www.emdr.nl) en het leven in het nu en naar de toekomst weer in balans kan komen.

Akkie is een ervaren en toegankelijke psycholoog met een goed vermogen te luisteren, psychologische vraagstukken helder en zorgvuldig te ondersteunen, te ontwikkelen en naar haalbare oplossingen te begeleiden.

Akkie werkt als niet-gecontracteerd psycholoog. Daarbij wordt, afhankelijk van de verzekeringspolis, 70-100% van de kosten vergoed. U hoeft geen eigen bijdrage te betalen, maar de vergoeding valt wel onder uw eigen risico. Op basis van de klachten geldt een door de overheid vastgesteld product: een kort, middel of lang traject (BK, BM of BI). Welk traject nodig is, kan in overleg met de huisarts bepaald worden. Dit komt dan op uw verwijzing te staan, die nodig is voor de vergoeding. Bij afsluiting van het traject wordt een eindrekening opgestuurd die u kunt indienen bij de ziektekostenverzekering.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neemt u dan contact op met Akkie Zaal via telefoonnummer 06-42994557 of via email: velder2014.az@gmail.com. Voor meer informatie, zie de website: www.praktijkvelder.nl

Nieuws en mededelingen
Gezondheidscentrum Zuiderpark is geopend!
Gezondheidscentrum Zuiderpark is geopend!
Geplaatst: 18 mei 2017
Per 8 mei 2017 zijn wij gevestigd in de nieuwe woontorens van Archipel. Openingstijden Op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur zijn wij altijd geopend. U kunt ons telefonisch bereiken via: (040) 251 99 50.

Lees meer
Prikpost op donderdagen eerder open!
Prikpost op donderdagen eerder open!
Geplaatst: 18 mei 2017
Vanaf 1 september 2017 is de medewerker van de prikpost (bloedafnamedienst DiAnna) op Gezondheidscentrum Gestel Midden vanaf 07.30 uur aanwezig.

Lees meer
WIJ DOEN MEE AAN DE NATIONALE DIABETES CHALLENGE!
WIJ DOEN MEE AAN DE NATIONALE DIABETES CHALLENGE!
Geplaatst: 16 februari 2017
Wat is de NCD? De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). Met de NDC wil de BvdGF een structurele bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met diabetes in Nederland. Met ondersteuning van de BvdGF organiseert de lokale zorgprofessionals uit de eerste- en tweedelijns diabeteszorg (zoals huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, diëtisten, diabetes- en wijkverpleegkundigen) een lokale wandel challenge om de gezondheid van haar patiënten te verbeteren. In 16 tot 20 weken wordt er wekelijks één keer gezamenlijk gewandeld. In kleine stappen trainen deelnemers en zorgprofessionals samen tot de Nationale Diabetes Challenge Week van 27 t/m 30 september 2017. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en trainingsopbouw is de doelstelling om vier dagen achtereen te wandelen. Drie dagen in de lokale omgeving en de laatste dag (30 september) op een centrale lokale in Nederland waar alle deelnemende challenges gezamenlijk de laatste kilometers afleggen. De doelstelling van de BvdGF in 2017 is om op 200 locaties een lokale diabetes challenge te starten en daarbij minimaal 5.000 mensen met diabetes in beweging te brengen.

Lees meer