Praktijken | De Straatdokter in Eindhoven


De Straatdokter biedt in Eindhoven huisartsenzorg aan daklozen, verslaafden en groepen die om verschillende redenen geen gebruik kunnen of willen maken van de reguliere huisartsenzorg in Nederland. In oktober 2006 is Gezondheidscentrum Gestel Midden (toentertijd Huisartsenpraktijk Gestel Midden) gestart met de Straatdokter. De huisarts en verpleegkundig specialist trekken de stad in om moeilijk bereikbare mensen  de huisartsenzorg te geven die ze nodig hebben. Mensen die geen zorgverzekering hebben worden ook geholpen. Wel wordt ernaar gestreefd deze mensen alsnog zo snel mogelijk te verzekeren.

Op diverse plaatsen in de stad houdt De Straatdokter spreekuren. Hierbij werken wij samen met stichting NeosNovadic-KentronDiaconaal Centrum EindhovenLeger des Heils en Vluchtelingen in de Knel.  

Spreekuren Straatdokter

Organisatie: Adres: Spreekuur: Aanvragen via: Telnummer:
Novadic-Kentron Hostel Boschdijk 260-270  woensdagmiddag Hostel (040) 243 55 30
Leger des Heils Visserstraat 11 dinsdagochtend Leger des Heils (040) 246 68 11
Diaconaal centrum Eindhoven ’t Hemeltje Hemelrijken 117 woensdagmiddag  DCE (040) 246 87 85
Neos Instroomhuis Barrierweg 178 donderdagochtend Neos (040) 235 90 70
Neos Labrehuis Boutenslaan 54 op aanvraag Gezondheidscentrum (040) 251 99 50
Neos Kwartelstraat Kwartelstraat 5 op visitebasis Neos nvt
Neos Ritahuis Hoogstraat 231 op aanvraag Gezondheidscentrum (040) 251 99 50
Vluchtelingen in de knel Hoogstraat 301B op aanvraag Gezondheidscentrum (040) 251 99 50

Financiering


De kosten van de Straatdokter worden voor een deel vergoed door de reguliere zorgverzekeraar voor het verzekerde deel van de doelgroep. De huisartsenpraktijk betaalt een groot deel echter zelf. Het blijft vooralsnog de eerste en enige voorziening in Nederland voor dak- en thuislozen waar het initiatief bij een particuliere organisatie ligt. Ook het financiële risico ligt bij de huisartsenpraktijk. De zorgverzekeraars dragen geen risico en geven een geringe bijdrage en er is geen subsidie vanuit de gemeente Eindhoven.

Gezondheidscentrum Gestel Midden met de Straatdokter in de media:
--> Straatdokter houdt spreekuur voor daklozen in Eindhoven, Eindhovens Dagblad 14 januari 2017. 

Nieuws en mededelingen
ECHT Expertise Centrum Hypnotherapie
Geplaatst: 29 september 2017
Vanaf woensdag 5 oktober is ECHT Expertise Centrum Hypnotherapie gevestigd in Gezondheidscentrum Hartje Midden te Strijp.

Lees meer
Prikpost Gestel Midden vanaf 07.30u geopend op donderdagen
Prikpost Gestel Midden vanaf 07.30u geopend op donderdagen
Geplaatst: 4 september 2017
Vanaf komende donderdag 4 september 2017 is de medewerker van de prikpost (bloedafnamedienst DiAnna) in Gezondheidscentrum Gestel Midden vanaf 07.30 uur aanwezig.

Lees meer
WIJ DOEN MEE AAN DE NATIONALE DIABETES CHALLENGE!
WIJ DOEN MEE AAN DE NATIONALE DIABETES CHALLENGE!
Geplaatst: 16 februari 2017
Wat is de NCD? De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). Met de NDC wil de BvdGF een structurele bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met diabetes in Nederland. Met ondersteuning van de BvdGF organiseert de lokale zorgprofessionals uit de eerste- en tweedelijns diabeteszorg (zoals huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, diëtisten, diabetes- en wijkverpleegkundigen) een lokale wandel challenge om de gezondheid van haar patiënten te verbeteren. In 16 tot 20 weken wordt er wekelijks één keer gezamenlijk gewandeld. In kleine stappen trainen deelnemers en zorgprofessionals samen tot de Nationale Diabetes Challenge Week van 27 t/m 30 september 2017. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en trainingsopbouw is de doelstelling om vier dagen achtereen te wandelen. Drie dagen in de lokale omgeving en de laatste dag (30 september) op een centrale lokale in Nederland waar alle deelnemende challenges gezamenlijk de laatste kilometers afleggen. De doelstelling van de BvdGF in 2017 is om op 200 locaties een lokale diabetes challenge te starten en daarbij minimaal 5.000 mensen met diabetes in beweging te brengen.

Lees meer