Praktijken | De Straatdokter in Eindhoven


De Straatdokter biedt in Eindhoven huisartsenzorg aan daklozen, verslaafden en groepen die om verschillende redenen geen gebruik kunnen of willen maken van de reguliere huisartsenzorg in Nederland. In oktober 2006 is Gezondheidscentrum Gestel Midden (toentertijd Huisartsenpraktijk Gestel Midden) gestart met de Straatdokter. De huisarts en verpleegkundig specialist trekken de stad in om moeilijk bereikbare mensen  de huisartsenzorg te geven die ze nodig hebben. Mensen die geen zorgverzekering hebben worden ook geholpen. Wel wordt ernaar gestreefd deze mensen alsnog zo snel mogelijk te verzekeren.

Op diverse plaatsen in de stad houdt De Straatdokter spreekuren. Hierbij werken wij samen met stichting NeosNovadic-KentronDiaconaal Centrum EindhovenLeger des Heils en Vluchtelingen in de Knel.  

Spreekuren Straatdokter

Organisatie: Adres: Spreekuur: Aanvragen via: Telnummer:
Novadic-Kentron Hostel Boschdijk 260-270  woensdagmiddag Hostel (040) 243 55 30
Leger des Heils Visserstraat 11 dinsdagochtend Leger des Heils (040) 246 68 11
Diaconaal Inloophuis ’t Hemeltje Hemelrijken 117 woensdagmiddag  Inloophuis  (040) 246 87 85
Neos Instroomhuis Barrierweg 178 donderdagochtend Neos (040) 235 90 70
Neos Labrehuis Boutenslaan 54 op aanvraag Gezondheidscentrum (040) 251 99 50
Neos Kwartelstraat Kwartelstraat 5 op visitebasis Neos nvt
Neos Ritahuis Hoogstraat 231 op aanvraag Gezondheidscentrum (040) 251 99 50
Vluchtelingen in de knel Hoogstraat 301B op aanvraag Gezondheidscentrum (040) 251 99 50

Financiering


De kosten van de Straatdokter worden voor een deel vergoed door de reguliere zorgverzekeraar voor het verzekerde deel van de doelgroep. De huisartsenpraktijk betaalt een groot deel echter zelf. Het blijft vooralsnog de eerste en enige voorziening in Nederland voor dak- en thuislozen waar het initiatief bij een particuliere organisatie ligt. Ook het financiële risico ligt bij de huisartsenpraktijk. De zorgverzekeraars dragen geen risico en geven een geringe bijdrage en er is geen subsidie vanuit de gemeente Eindhoven.

Gezondheidscentrum Gestel Midden met de Straatdokter in de media:
--> Straatdokter houdt spreekuur voor daklozen in Eindhoven, Eindhovens Dagblad 14 januari 2017. 

Nieuws en mededelingen
Vacature Doktersassistent(e)
Vacature Doktersassistent(e)
Geplaatst: 6 april 2018
Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die ons assistententeam komt versterken. Heb je interesse? Stuur dan je sollicitatiebrief met CV ter attentie van : M. van der Heijden-van den Boom / m.vandenboom@gestelmidden.nl. De vacature kun je hier vinden.

Lees meer
Nieuws over uw huisartsen en verpleegkundig specialisten
Geplaatst: 6 april 2018
Op woensdag 25 april as zal dr. Hooshiaran afscheid van ons nemen. Hij zet zijn werkzaamheden als huisarts elders voort in verband met mogelijke overname van een praktijk. Op dinsdag 10 april as start dr. Bik bij ons, huisarts. Haar werkdagen zijn maandag, dinsdag en woensdag. Op donderdag 3 mei as komt mw. Van der Plas, verpleegkundig specialist, ons team versterken. Zij is aanwezig op maandag t/m vrijdag.

Lees meer
Stoppen met roken?
Stoppen met roken?
Geplaatst: 29 maart 2018
U wilt stoppen met roken? Wij kunnen u helpen! Vertienvoudig uw kans om succesvol te stoppen www.rookvrijookjij.nl Binnenkort (22 mei 2018) start er opnieuw een groepstraining 'Stoppen met Roken' verzorgt door SineFuma op locatie Gezondheidscentrum Gestel Midden (Peter van Anrooylaan 5, Eindhoven). In totaal zijn er 7 bijeenkomsten, op: 22 mei, 29 mei, 12 juni, 19 juni, 26 juni, 3 juli en 10 juli van 19.00 uur tot 20.30 uur. v 82% van alle deelnemers is na afloop rookvrij v de groepstraining wordt door veel zorgverzekeraars volledig vergoed v de coaches zijn gecertificeerde ervaren trainers v geregistreerd in het landelijke kwaliteitsregister voor stoppen met roken v gecertificeerd door het RIVM Centrum voor Gezond Leven. Je kunt jezelf aanmelden op www.rookvrijookjij.nl of via de huisartsenpraktijk (040-251 99 50). Heeft u vragen of wilt u meer informatie, vraag dan naar één van onze praktijkondersteuners. Zij helpen u graag.

Lees meer